top of page
Nanouck van Iersel eigenaar glas studio nouck

Verkooppunten winkel:

Trompenburg Tuinen & Arboretum
Honingerdijk 86 (beneden),
3062 NX, Rotterdam
Tel: 010 233 01 66
Maill: tuin@trompenburg.nl

KunstFaam

Badweg 5

9166 NC, Schiermonnikoog 

Tel: +31 (6) 23 89 24 91

Mail: mail@klasiena.nl

Basecamp 

Bergselaan 291A

3038 CG Rotterdam

Over Glas studio nouck

Mijn naam is Nanouck van Iersel en ik ben de oprichtster van Glas studio Nouck. Mijn glas studio in Rotterdam is op dit moment nog gevestigd aan huis. Ik droom ervan om binnenkort een studio buiten de deur te mogen openen. Ik ontwerp, maak, restaureer en repareer glas in lood. Al de ontwerpen worden met de hand gemaakt, waarbij gebruik wordt gemaakt van handgereedschap. Hierdoor is er meer mogelijk in bijvoorbeeld vorm en details.   

 

Hoe is de studio ontstaan? 

Mijn eerste opleiding was interieur adviseur aan het hout en meubilerings college waar ik in aanraking kwam met licht en hoe belangrijk dit is voor mensen. We willen allemaal zo veel mogelijk natuurlijk licht in huis en we vullen het aan met kunstmatig licht. Nadat ik de opleiding had afgerond ben ik door gaan studeren aan de kunstacademie Willem de Kooning. Hier leerde ik de concepten die ik in mijn hoofd had tot designs te vormen. Hierin heeft ambacht, het daadwerkelijk maken met je handen altijd hoog aan de prioriteiten lijst gestaan. Door mijn ervaringen met kleur, licht, ontwerpen en om dit op een ambachtelijke manier te kunnen combineren, kwam ik in aanraking met glas in lood. Ik ben altijd al dol geweest op licht. Het geeft sfeer aan een omgeving en maakt een gevoel los bij je: En zeg toch eerlijk wie kijkt er niet graag naar zonlicht dat met gekleurd glas speelt. Vol passie werk ik aan mijn glas in lood projecten en geniet van de bijna eindeloze mogelijkheden in kleur, structuur en het creëren van een mooi lijnenspel. Ik hoop op deze manier iedereen een klein stukje kleur en het plezier van licht in huis te geven. Daarnaast vind ik dat met de werken die ik maak mijn voetdruk moet verkleinen. Vandaar dat ik in mijn ontwerpen voornamelijk gebruik maak van gerecycled glas. Ook voor mijn verpakkingsmateriaal van een bestelling maak ik gebruik van gerecyclede materialen. 

 

Door te spelen met verschillende structuren glas krijg je een beeldschoon schouwspel dat reflecteert op de muur of de grond als de zon zijn licht erop laat schijnen maar, ook op de grauwen dagen zorgen de ontwerpen ervoor dat je kleur op de dag hebt. Glas in lood is namelijk dynamisch en veranderen gaande de dag als het licht veranderd op de dag. 

Lees hier verder als je meer wilt weten over de ontwerpen.

Over Nanouck van Iersel

Mijn kunstprojecten komen voort uit een fascinatie voor de onbewuste keuzes die we maken. Ik doe onderzoek naar waarom deze keuzes tot stand komen. Door de uitkomst te vertalen naar een object ontstaat de mogelijkheid om het bespreekbaar te maken. Door het gesprek aan te gaan met elkaar ontstaat er meer begrip en kunnen taboes doorbroken worden. Het is van belang dat we de waarde van een gesprek waarderen zodat er op gelijk niveau gepraat kan worden over persoonlijke gedachtes en waardes. Mijn werk laat je nadenken over je onderbewuste keuzes in het dagelijks leven en doorbreekt soms de stigma’s in de maatschappij.  

Verkooppunten online:

maker labels logo en shop van glas studio nouck
swan market logo en shop glas studio nouck

Exposities:

Botanical glass                    Trompenburg Tuinen & Arboretum       01-03-2022 / 31-03-2022

Ode aan Schiermonnikoog     Het Baken Schiermonnikoog                01-11-2022 / 08-01-2023

Lichtbast                                 Trompenburg Tuinen & Arboretum      05-12-2023 / 29-01-2023

etsy logo en shop glas studio nouck
bottom of page